Het is wellicht nog niet bij iedereen bekend maar Radio Rijnmond is de grootste nieuwszender in onze regio. Groter (lees: meer bereik) dan bijvoorbeeld Radio 1, BNR nieuwsradio of Q-music.


Gemiddeld heeft Rijnmond meer dan 220.000 luisteraars per week, meer dan 240.000 kijkers per week en hebben we meer dan 12,4 miljoen (!) sessies per maand via onze website en Rijnmond app. Goed om te weten toch!?

Rijnmond App

Met de Rijnmond-app blijf je elke dag en overal op de hoogte van het regionale nieuws.

Het aantal sessies blijft stijgen. Sinds 2019 zijn we met 26% gestegen naar 4,3 miljoen sessies per maand.

Rijnmond.nl

Rijnmond richt zich sinds 2019 op online first. Dat betekent dat nieuwsberichten allereerst voor onze website worden gemaakt, om daarna uitgezet te worden op radio en televisie.

Dat deze werkmethode succesvol is, zien we terug in het aantal sessies op onze site. In vergelijking met 2019 stijgen we dit jaar ruim 94% naar 6,2 miljoen sessies, waaronder ook live verslagen. Een mooi voorbeeld hiervan is de livestream van de ontspoorde metro op de walvisstaart in Spijkenisse: ruim 440.000 mensen keken live mee.

Facebook

Sociale media zijn populair, zowel onder jongeren als onder de oudere doelgroepen. Het is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Een van de goed bezochte Rijnmondplatformen is Facebook.

Maandelijks* bereiken we ruim 25 miljoen gebruikers en zijn er ruim 2 miljoen mensen betrokken bij de berichten. Ten opzichte van 2019 is de betrokkenheid gestegen met 217%!

Radio Rijnmond

Radio is een medium dat zorgt voor ontspanning, maar luisteraars ook op de hoogte stelt van het laatste nieuws uit de regio. Radio Rijnmond valt in de categorie ‘nieuwsradio’ en behoort tot in de top 3 radiostations met het grootste marktaandeel in de regio.

In 2019 had Radio Rijnmond een gemiddeld marktaandeel van 8%, nu in 2020, zitten we op een gemiddeld marktaandeel van 10%. Dit betekent dat 10% van alle radioluisteraars in de regio Zuid-Holland Zuid van 10 jaar en ouder, op Radio Rijnmond heeft afgestemd.