RADIO RIJNMOND

Radio Rijnmond 93.4 FM is al jarenlang een van de best beluisterde nieuwsradiozenders van de regio's Rijnmond en Zuid-Holland Zuid. De hoge naamsbekendheid (98%) hebben we te danken aan onze regionale betrokkenheid, toegankelijkheid en ons diverse aanbod.
Radio Rijnmond is daarom een ideaal medium om snel en effectief een grote groep mensen te bereiken. Zowel in de B2B- als in de B2C-markt.

Ervaar ook de impact van radioreclame!
Het radiolandschap in Nederland kenmerkt zich door de aanwezigheid van circa twintig landelijke zenders en een groot aantal regionale zenders, waaronder Rijnmond. De radio staat overdag veel aan in Nederland en dat is niet de enige reden waarom de radio als medium geschikt is voor reclame.
Muziek in combinatie met een reclameboodschap lijkt zich op die achtergrond af te spelen. Daarom wordt radioreclame niet als storend ervaren maar onbewust neemt de luisteraar toch de boodschap in zich op. In vergelijking met andere landen scoort radio in Nederland zeer goed als reclamemedium.
Radio is een auditief medium (op basis van gehoor)
Dat zorgt voor een aantal verschillen ten opzichte van de ‘print media’. Radio kan met muziek en stemmen een sfeer creëren die de boodschap versterkt. Men kan als het ware laten horen hoe lekker de yoghurt is of hoe blij een klant is met z’n nieuwe auto. De emoties die men opwekt met geluid zijn van groot belang. Rijnmond adviseert graag bij de productie van een radiocommercial.

VOORDELEN VAN RADIORECLAME


Effectiviteit
Radioreclame is effectief. Dit is al meerdere malen (door o.a. het Radio Advertising Bureau) bewezen. 78% van de luisteraars herinnert zich reclamespotjes en 40% kan daarbij het juiste merk plaatsen. U kunt met dit medium zorgen dat bijvoorbeeld de respons op uw advertentie, website of mailing toeneemt. Radio kan voor een gemiddelde omzetstijging van 9% zorgen.

Naamsbekendheid en Ondersteuning
Radioreclame kan in korte tijd voor naamsbekendheid zorgen. U kunt circa driekwart van de uitzendregio bereiken in twee weken tijd. Daarnaast luistert 75% van de bevolking elke dag minstens een kwartier naar de radio. De gemiddelde luistertijd is 3 uur en 30 minuten per dag. Vanzelfsprekend is dit afhankelijk van de gekozen zender, landelijk of regionaal.

Kosten, Segmentatie en Creativiteit
Regionale radioreclame is zeer betaalbaar. U kunt doelgroepgericht werken door regionaal te adverteren. Dit kan bijvoorbeeld door net voor of na een bepaald programma te adverteren. Op radiogebied is er dus creatief van alles mogelijk.

Productie radiocommercial
Rijnmond heeft de mogelijkheid uw radiocommercial te produceren. De productiekosten van een radiocommercial zijn onder andere afhankelijk van de keuze voor een professionele stem(acteur), het gebruik van de studio en eventueel gebruik van achtergrondmuziek.
 

Contact us


MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK MET EEN VAN ONZE ACCOUNTMANAGERS