RIJNMOND ONLINE

Online adverteren creëert veel mogelijkheden. Het is laagdrempelig en zorgt voor veel bereik en zichtbaarheid tegen relatief lage kosten. Profiteer mee van ruim 1,5 miljoen paginaweergaven (per week) op Rijnmond.nl.

Online adverteren

Met display advertising (banners of beeldadvertenties op rijnmond.nl) kun je potentiële klanten naar je website leiden. Banners in het rijnmond.nl netwerk zijn real time aan te passen en het verkeer (aantal clicks op de banner) is meetbaar. Display advertising kan worden ingezet om naamsbekendheid te vergroten maar ook voor leadgeneratie en verkoopstimulerende doelen.
Online display biedt weer andere kenmerken en voordelen dan radio- of TV reclame, zoals locatie-targeting. Heb je een kapsalon in Rotterdam? Dan kan Rijnmond er voor zorgen dat de advertentie alleen wordt getoond aan bezoekers uit deze stad of nabijgelegen regio.
Ook voor business-to-business bedrijven is targeting een goede manier van adverteren om op deze wijze een specifieke locatie en/of plaats te bereiken.
Meer over de mogelijkheden (pdf)

Mogelijkheden
Rijnmond.nl biedt verschillende aantrekkelijke banner mogelijkheden, Pre-Roll en UnderArticle posities aan op de website. Een leaderboard staat bovenaan de pagina en tussen de headlines.
Productie Banner
Rijnmond biedt de mogelijkheid om bij een externe partner een banner te laten produceren. U kunt dan eenvoudig een banner of een complete bannerset laten maken. Een bannerset bestaat meestal uit drie banners in de formaten: skyscraper, rectangle en leaderboard. Voordeel: deze zijn ook inzetbaar op uw eigen website.

VOORDELEN ONLINE BANNERS

Ten opzichte van andere mediumtypen hebben online banners vier belangrijke voordelen:

Voordeliger
Display ads en/of banners zijn voordeliger te produceren dan bijvoorbeeld een radio commercial, tv-reclame of een advertentie in een dagblad of lokale krant. Het laten maken van een banner bij een goed bureau kost weinig geld en ook het adverteren zelf met banners is voordeliger dan een halve minuut zendtijd of een 1/1 pagina.

Gerichter en Flexibel
Je kunt met verschillende, mogelijke segmentatie en target mogelijkheden bepalen wie je de online banner moet kunnen zien. Dat scheelt een hoop ‘waste’, en maakt online adverteren effectief. Ook kan je tijdens een campagne een banner aanpassen als blijkt dat een campagne resultaat aangepast dient te worden. Of als de banner zelf qua creatie is aangepast.

Meten is weten
Nog een groot voordeel van een online banner is dat je precies weet hoe effectief deze is. Er wordt namelijk gemeten hoeveel bezoekers doorklikken naar de site of product.

Creativiteit belangrijk bij banners
Een goede banner maak je echter niet zomaar. De tijd dat een “platte” banner of een simpel plaatje genoeg deed om mensen erop te laten klikken ligt ver achter ons. Inmiddels krijgen bezoekers van social media en websites zoveel banners te zien, dat er meer nodig is. Creativiteit, kennis van de nieuwste technieken en inlevingsvermogen in de doelgroep zijn daarom van essentieel belang om een effectieve banner te kunnen maken. Daarvoor heb je een partij nodig die begrijpt wat jij aan je doelgroep wilt overbrengen en waar je doelgroep zich bevindt. Rijnmond adviseert u daar graag bij.

WILT U DIRECT EEN AFSPRAAK PLANNEN MET EEN VAN ONZE ADVISEURS?
010 707 5813, RECLAME@RIJNMOND.NL OF STUUR EEN BERICHT

KOM IN CONTACT